5 trucuri de frumusețe pe care le foloseau bunicile noastre
Ce foloseau bunicile noastre pentru a se menține frumoase? Este o întrebare pe care multe dintre noi ne-am pus-o. Înainte de apariția cremelor, a produselor de păr și a machiajelor la fiecare raft, oare care erau acele trucuri pe care le foloseau pentru a avea grijă de ele?
Am adunat aici sfaturi și rețete de frumusețe folosite de bunicile noastre cu zeci de ani în urmă.

1. Zeama de urzici
De când mă știu, bunica mea păstrează apa în care a fiert urzicile. “Ia mamă să te speli pe cap cu ea să-ți crească și ție părul!”
S-a dovedit faptul că urzicile fortifică rădăcina părului și din acest motiv, folosind ceai de urzică la nivelul scalpului, nu mai pierzi atâtea fire de par.
2. Baia cu aburi
Multe am auzit de acest “leac băbesc”. Turnau apă fiartă într-un bol sau ceai din diferite plante, ţineau faţa aplecată deasupra aburilor și își puneau un prosop în cap.
Baia cu aburi mai este folosită și astăzi în numeroase saloane, însă are un nume mai fițos - “steamer”. Aburii deschid porii și curată tenul în profunzime.
3. Bere pentru păr?
Un alt ingredient pentru frumuseţea părului era berea. După ce îşi spălau părul, bunicile noastre îşi dădeau cu bere timp de 5-10 minute, după care clăteau bine - cică făcea părul mai strălucitor şi mătăsos.
4. Suc de roșii pe nas pentru puncte negre
E simplu - iei o roșie, o cureți de coajă, o zdrobești și o aplici pe nas (unde o lași cam 10-15 minute). Eu una am încercat, însă pot spune că nasul meu nu s-a transformat într-un nas de Hollywood. Se spune că roșiile usucă punctele negre, acționând ca un antiseptic. Cine știe, poate pe vremea bunicilor noastre roșiile erau mult mai bio și mult mai “antiseptice”
5. Exfoliere cu tărâțe de grâu
“Bunica mea îmi spunea că se exfolia pe față și pe gât cu tărâțe de grâu” spune Ana pe un formum dedicat îngrijirii naturale. Și într-adevăr, cafeaua măcinată, zahărul sau tărâțele de grâu sunt încă folosite pentru proprietățile lor de curățare și gomaj.
Voi ce alte rețete de îngrijire tradiționale mai știți?