Beneficiile Apei Florale

Ce este apa florala?

Apele florale, hidrolatele, sunt obtinute prin procesul de distilare cu vapori a plantelor, proces care se aplica si pentru obtinerea uleiurilor esentiale. Astfel, acestea contin o concentratie de 2-3% micromolecule de ulei esential, restul compozitiei fiind apa microbiologic pura. Marele avantaj al apelor florale este ca pastreaza intocmai proprietatile plantei din care provin. 

 

Ce contine apa florala REFRESH de la Humance?

Ne-am dorit ca apa noastra florala sa ofere curatare, hidratare si stralucire. Stim ca multe femei au un ten sensibil, care refuza numeroase branduri cosmetice ce folosesc chimicale. Astfel, am ales apa florala de lavanda. Apa florala de lavanda este aliatul perfect al tenului sensibil, iritat sau acneic.

Are actiune astrigenta, calmanta, regeneranta si purifianta.

 

 

Idee de reteta, folosind apa florala REFRESH:

Tonic cu efect de hidratare şi netezire

Amestecaţi 25 ml de apă florală de lavandă 1 picătura de ulei esenţial de mentă piperată. Adăugaţi api o lingură de argilă (montmorillonit verde) şi lăsaţi preparatul la infuzat peste noapte. Puteţi folosi acest tonic chiar a doua zi, după ce strecuraţi lichidul. Agitaţi bine înainte de folosire şi păstraţi în frigider maximum 3 sau 4 zile. Lavanda are propietăţi calmante şi astringente, iar menta răcoreşte şi închide porii.