7 remedii naturale împotriva celulitei

Celulita este un inamic bine cunoscut al femeilor de pretutindeni. Nu mai puțin de 80% dintre femei se confruntă cu această problema, care devine de temut mai ales în perioada caldă a anului. Din fericire, cu remediile naturale pe care vi le voi dezvălui, lupta cu celulita poate fi câștigată iar pielea cu un aspect neted, tonifiat se poate întoarce la tine.

Am să îți prezint câteva dintre ele, dar atenție, toate cer consecvență din partea ta.

1. Vitamina C

Vitamina C are o mare capacitate de a stimula producția de colagen, care oferă felxibilitate pielii și putere muscilor. Introdu în dietă ta citrice, ardei, kiwi, broccoli și verdețuri.

The best ways to banish hyperpigmentation for good (and keep them from forming).

2. Uleiurile esențiale 

Uleiurile esențiale de geranium, de lemongrass, grapefruit, lemn de cedru, scorțișoară și cel de rozmarin sunt foarte cunoscute pentru a scăpa de celulită. Ele elimină toxinele și excesul de apă, cresc fluxul sanguin la nivelul pielii și accelerează regenerarea a țesutului.

3. Exfolierea 

Exfolierea este un remediu esențial împotriva celulitei. Elimina celule moarte ale pielii și stimulează regenerarea celulară a acesteia, dar cel mai important stimulează circulația sanguină și îmbunătățește fluxul limfatic și drenajul ajutând astfel la eliminarea apei din țesuturi și implicit a toxinelor acumulate la nivelul pielii.

Exfolierea cu cafea are un beneficiu în plus! Cafeina este un supererou impotriva celulitei: produce o mai buna circulatie a sangelui, este diuretică si are un continut bogat de antioxidanti, care stimuleaza detoxifierea organismului. Toate acestea imbunatatesc vizibil aspectul pielii. 

Scrubul cu cafea anticelulitic Humance este un aliat de nădejde împotriva celulitei!

 

4. Masajul

Prin masarea zilnică a zonelor afectate de celulita veți stimula circulația sângelui de la nivelul pielii, susținând procesul de eliminare a toxinelor și veți ajuta totodată la "spargerea" celulelor grase, ceea ce va duce la diminuarea aspectului celulitei și netezierea și tonifierea pielii. Este recomandată "framântarea" pielii prin mișcări ferme care să stimulze circulația sângelui și fluxul limfatic. La final puteți "bate" pielea prin mișcări ușoare și ample care să permită relaxarea acesteia

5. Dușurile reci 

Dusurile reci imbunătățesc circulația sângelui și îmbunătățesc aspectul pielii. Începe cu apă caldă, crește treptat temperatura pentru 1-2 minute iar apoi scade-o brusc pentru 1-2 minute. Repetă de 3-5 ori.

6. Hidratarea

Celulita este o acumulare de grăsime și toxine sub piele. Celulele adipoase împing grăsimea și toxinele presând țesuturile fibroase care leagă pielea de mușchi. Apă ajută la eliminarea toxinelor din organism și împiedică retenția lichidelor în țesuturi.

7. Sportul

Mișcarea nu doar că arde grăsimile și caloriile, dar și tonifiaza musculatura și stimulează circulația sângelui și a limfei, ajungând să elimine toxinele, toate elementele necesare în combaterea celulitei.