“ Mormor min berättade för mig att exfolierar på ansikte och på hals med kli av vete ”säger Ana på en dedikerad form vård naturlig. Och verkligen kaffe mald , socker eller kli av vete är fortfarande används för egenskaper för rengöring och tuggummi. Du vilka andra recept av vård traditionella mer vet du ? "> “ Mormor min berättade för mig att exfolierar på ansikte och på hals med kli av vete ”säger Ana på en dedikerad form vård naturlig. Och verkligen kaffe mald , socker eller kli av vete är fortfarande används för egenskaper för rengöring och tuggummi. Du vilka andra recept av vård traditionella mer vet du ? ">

5 skönhetstrick som våra mormödrar använde

Vad använde våra mormödrar för att hålla sig vackra? Det finns en fråga som många av vi har pus -o. Före före utseendet av krämer, hårprodukter och av smink varje hylla, vad var de knep de använde för att ta hand om dem?

Vi har här samlat tips och recept om skönhet använt av våra mormödrar i decennier i följ .


1. Nettle juice

Sedan när mig vet jag , mormor mitt behåll vatten i som kokt nässlor. “ Ta mamma till dig tvätta huvudet med hon till - och växa och ditt hår ! ”

Det har bevisats att nässlor förstärker rot av håret och i därför använder du te av nässla vid hårbotten, inte mer du tappar så många garn av hår .2. Ångbad

Många Jag har hört talas om detta "botemedel babblande ". Häll kokt vatten i en skål eller te från olika växter, höll ansiktet böjt ovanför ånga och och lägger de en handduk i kap.

Badrum med ånga mer används och idag i många salonger, men har ett mer suddigt namn - "ångbåt". Steam öppna porer och rengör hud djup.

3. Öl för hår ?

En annan ingrediens för hårskönhet var öl . Efter att ha tvättat håret gav våra mormödrar sig öl tid i 5-10 minuter , efter som sköljde väl - dvs gjorde hår mer glänsande och silkeslen.

4. Juice av röd näsa för svarta prickar

Det är enkelt - ta en röd , en ren av skal , en krossa och tillämpa näsa (där o lämnar cam 10-15 minut ). Jag en Jag försökte , men Jag kan säga att min näsa inte har ändrats i -en Hollywoodnos. Det säger att tomater torra pormaskar, verkande som ett antiseptiskt medel. Som känner , kanske på våra morföräldrars tid tomater var mycket Maj bio och mycket mer "antiseptisk"

5. Exfoliering med kli av vete p>

Mormor min berättade för mig att exfolierar på ansikte och hals med kli av vete ”säger Ana på en dedikerad form vård naturlig. Och verkligen kaffe mald , socker eller kli av vete är fortfarande används för egenskaper för rengöring och tuggummi.

Du vilka andra recept av vård traditionella mer vet du ?